El secretari general de CCOO a la Catalunya Central reclama posar en valor els treballs de cura i neteja

Enrique Rodríguez ha explicat aquest matí a La Central que cal valorar aquestes feines vitals com el personal sanitari, l’atenció domiciliària i la neteja, que està feminitzada, poc pagada i poc valorada, però totes elles molt necessàries. Rodríguez ha posat de relleu que l’àmbit de la salut ha estat víctima de les retallades i, a tall d’exemple, mentre que Alemanya disposen de 6 llits de cures intensives per cada 1.000 habitants aquí només en tenim 2,4. El representant sindical considera que, un cop se superi la crisi sanitària, cal fer un canvi de mentalitat per saber quines són les prioritats deixant al marge les qüestions econòmiques i centrant-se en les socials. Sentim-lo:

Un cop ateses les persones, Enrique Rodríguez és del parer que caldrà ajudar la petita i mitjana empresa i els autònoms, que representen el 85% del teixit empresarial català.

Referent als ERTO, Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, ha posat de relleu que afecten 250.000 treballadors arreu del país. El secretari general de Comissions Obreres de la Catalunya Central reconeix que hi ha casos de força major, per exemple, el tancament d’un gimnàs que està contemplat en el reial decret de mesures, on cal aplicar un ERTO. En canvi, considera que hi ha altres empreses i sectors que poden optar per mesures de flexibilitat. Rodríguez defensa que allà on es puguin garantir mesures de seguretat i de sanitat i protegir el treballador, hauria de continuar l’activitat laboral. Pel que fa a les persones afectades per ERTO, ha explicat que ha de ser l’empresa qui ha de tramitar la prestació, que oscil·la entre els 1.000 i els 1.400 euros bruts al mes per qui té dos fills o més a càrrec. Enrique Rodríguez recomana arribar a acords de complementació amb l’empresa que reforcin la prestació. El representant sindical recorda que aquestes mesures no afecten la cotització a la Seguretat Social. Fins ara, Comissions Obreres ha atès més de 3.000 persones en el seu servei d’assessorament sobre qüestions laborals arran del coronavirus. Les consultes es poden fer trucant al 93 310 00 00 o bé per correu electrònic a consultas@CCOO.cat.

         

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *