El PSC presenta al Parlament una proposició de llei per iniciar el procés d’adscripció comarcal de Torà i Biosca al Solsonès

Ho recull avui el Butlletí Oficial de la Cambra. Dotze anys després de l’inici dels tràmits pel canvi de comarca es reobre el procés per enèsima vegada. Aquest cop és el grup parlamentari del PSC qui presenta una proposició de llei que demana que Torà i Biosca deixin la Segarra per passar al Solsonès i abandonin la vegueria de Lleida per la de la Catalunya Central. Un dels impulsors d’aquesta iniciativa, el diputat Òscar Ordeig, ha explicat a Solsona FM que la demanda sorgeix arran d’una visita al territori en què els alcaldes van posar de relleu la necessitat d’una nova organització territorial que permeti millorar els serveis públics d’aquests dos municipis. Recordem que la majoria de serveis, com l’aigua, el Jutjat, el Registre de la Propietat o l’Oficina de Gestió i Recaptació de Tributs, depenen de Solsona. El diputat socialista Òscar Ordeig posa de relleu que els tràmits parlamentaris començaran abans d’acabar l’any i que, si hi ha acord entre els grups parlamentaris, el procediment s’escurçarà. Òscar Ordeig:

La intenció dels socialistes és que el tràmit es pugui completar abans de les eleccions municipals del maig que ve. Amb tot, Ordeig destaca que l’essencial és que s’enllesteixi durant aquesta legislatura del Parlament, ja que sinó la proposició decau i caldria tornar a començar els tràmits de nou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *