El projecte de desplegament de la fibra òptica al Solsonès enfronta govern i oposició

Si bé tots els grups comarcals consideren una necessitat aquest servei, no comparteixen el camí per arribar-hi. El debat es va obrir arran de la presentació d’una modificació de crèdit al ple del Consell d’ahir a la tarda per un import de 600.000 euros per tirar endavant aquest projecte. La previsió és que el Consell Comarcal aportaria la meitat de l’import a partir del romanent de tresoreria mentre que els 300.000 euros restants els haurien de finançar els ajuntaments.

El conseller comarcal de Telecomunicacions, Xavier Castellana, planteja aquest projecte com una oportunitat que s’ha d’aprofitar, ja que preveu culminar l’arribada de la banda ampla a tot el Solsonès el 2025. Assenyala que aquesta dotació és donar els instruments per si fa falta, però que no hipoteca ni compromet ningú. Castellana es mostra satisfet pel fet que ara sigui viable desplegar la fibra òptica a tota la comarca. Reconeix que és complex i que té dificultats urbanístiques, però assenyala que aquesta dotació pressupostària és per fer front a les necessitats que puguin sorgir. Xavier Castellana, titular comarcal de Telecomunicacions:

              Des de Junts coincideixen en la necessitat del desplegament de la fibra però insten l’executiu comarcal a detallar els números i a facilitar informació. La portaveu, Isabel Pérez, lamenta que es carregui un cost del 50% del projecte als ajuntaments sense haver-ho consensuat prèviament:

 Des de l’Agrupació d’Electors Independents, Marià Torra assenyala que aquesta previsió de 600.000 euros és “fer volar coloms” i compromet els ajuntaments. Proposa crear una comissió de treball formada pels consistoris i el Consell per abordar aquesta qüestió.

Des de la CUP consideren que és començar la casa per la teulada. Oscar Garcia:

 La modificació de crèdit va prosperar amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició en bloc.

Nova consellera comarcal d’ERC

En la sessió d’ahir va prendre possessió del càrrec de consellera comarcal d’Esquerra la regidora de Riner Maria Dolors Vilajosana, que cobreix la baixa d’Ignasi Campà, que va renunciar per motius personals.

Record a les víctimes de l’accident de Súria

Abans de l’inici de la sessió, la presidenta, Sara Alarcón, va transmetre un missatge de suport i de condol a les famílies i companys de les tres persones mortes ahir en un accident a la mina de Súria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *