El Ple de Solsona votarà demà l’adequació de la plusvàlua a la nova normativa

És obligatori per als ajuntaments modificar l’impost sobre l’increment de valors dels terrenys de naturalesa urbana per la venda, donació o herència d’un habitatge arran del nou marc normatiu aprovat per l’Estat. S’estableixen dos sistemes de determinació de la base imposable: l’objectiu i el directe. L’Ajuntament de Solsona se suma al model de la Diputació de Lleida i proposa mantenir el tipus impositiu actual del 22%, mentre que el màxim és del 30%.

L’ordre del dia del ple de l’Ajuntament de Solsona de demà a 2/4 de 8 del vespre també inclou una modificació de la plantilla de personal per convertir algunes places de la brigada municipal, la biblioteca i la Policia Local i afegir-ne dues que fins ara eren temporals a l’Agència de Desenvolupament Local i a l’Oficina Jove del Solsonès. En aquest mateix sentit, es proposa aprovar una segona modificació de la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament. Afecta 17 places i té a veure amb canvis en els grups de titulació o en les funcions i en la incorporació de llocs no previstos com la direcció de l’Agència, tècnic d’Inserció Laboral, sergent de la Policia Local, informador juvenil o tècnica de Participació i Transparència, que es convocaran en un futur.

A la sessió de demà al vespre es donarà compte de la liquidació del pressupost del 2021, pas previ a l’aprovació dels comptes. En destaca un resultat de 347.000 euros amb un rati legal inferior de deute viu del 31% i un estalvi net superior, del 3,84%. El grau d’execució del pressupost de despeses ha augmentat 11 punts, fins al 86%. La despesa per habitant ha pujat de 934 euros a 1.225 i la inversió per habitant pràcticament s’ha multiplicat per 10, passant de 26 a 227 euros.

El ple ordinari de març de l’Ajuntament de Solsona es farà demà a 2/4 de 8 del vespre i el podreu seguir en directe per aquesta emissora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *