El Ple de Solsona vota demà la modificació de l’Ordenança de convivència ciutadana

Incorpora algunes de les aportacions fetes per tres ciutadans i la Federació Naturista-Nudista de Catalunya. S’hi afegirà la prohibició de mantenir el motor engegat dels vehicles quan es facin aturades o estacionaments, fer activitats de manteniment de vehicles o rentar-los a la via pública. També s’hi incorporarà la prohibició de fumar als parcs infantils, tot i que ja hi ha una llei que ho regula. D’altra banda, s’ha modificat l’article sobre la pràctica del nudisme per evitar criminalitzar-la. Així mateix, s’hi recullen aportacions de l’Oficina Comarcal del Departament d’Acció Climàtica i els Agents Rurals que prohibeix la crema de determinats residus a les fogueres de Sant Joan i Sant Pere i la recomanació de no llençar coets o petards a menys de 500 metres de camps de cereal sense segar. L’Ordenança de convivència ciutadana es va crear el 2004 i es va modificar tres anys després. Ara se n’ha fet una revisió a fons en considerar que el text havia quedat obsolet.

El Ple de demà també votarà la cessió d’ús gratuït d’una parcel·la municipal a Creu Roja del Solsonès, just al costat de la seu de l’entitat. En podran fer ús un mínim de 25 anys.

En el primer ple de l’any cal aprovar el padró municipal amb data 1 de gener de l’any passat. Segons les xifres oficials de l’Institut Nacional d’Estadística, el 2022 va començar amb 9.131 habitants, una quarantena menys que l’anterior. Amb tot, a dia d’avui a Solsona hi ha empadronades 9.422 persones, una xifra que quedarà modificada un cop es consolidin les dades amb altres registres.

La sessió plenària de l’Ajuntament de Solsona serà demà a 2/4 de 8 del vespre i la podeu seguir presencialment, en directe per Solsona FM i per 22TV.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *