El Museu de Solsona reobrirà per Corpus

Ho ha avançat en una entrevista a La Central aquest matí la directora tècnica de l’equipament, Lídia Fàbregas. Per sumar-se a la celebració del Corpus, enguany remodelada, el Museu Diocesà i Comarcal tornarà a obrir les seves portes el proper dia 13, el primer cap de setmana, amb jornada de portes obertes. Seguint el protocol marcat pel Servei de Museus del Departament de Cultura, es podran fer visites individuals i a nuclis familiars o similars. També s’iniciaran els tallers familiars i les activitats infantils prenent totes les mesures de seguretat pertinents i amb un aforament limitat a un terç. També s’estrenarà l’exposició “El solsonià”, que explica com es vivia al neolític mitjà a partir de les restes de difunts trobades en sepulcres que han arribar fins als nostres dies. Parteix del fons d’arqueologia de l’espai museístic i s’havia d’inaugurar just el dia que va començar el confinament. Hi havia previst un espai educatiu per a nens que s’haurà de reformular però que el museu vol dur a terme. La directora tècnica del Museu de Solsona, Lídia Fàbregas, explica com encaren aquesta nova normalitat:

Ahir es va posar en marxa a través d’Instagram un concurs “Passaparaula”, que es pot resoldre visitant virtualment el Museu. L’organització està molt satisfeta de la bona acollida que està tenint aquesta iniciativa. El guanyador s’endurà un lot de marxandatge de l’equipament.

A la tardor es preveu que s’encetin els actes de commemoració del 125è aniversari del Museu de Solsona, que s’allargaran un any. De moment, se n’està reformulant la programació contemplant el format virtual en cas que es produís un rebrot de coronavirus a la tardor, tot i que també hi haurà actes presencials. Pel que fa als Divendres de Pensament, que també van quedar estroncats amb la pandèmia, s’està plantejant la possibilitat de reprendre’ls a l’estiu a la terrassa.

El proper dia 13, amb l’obertura de les instal·lacions, recercadors i investigadors podran acudir-hi amb cita prèvia i amb totes les mesures pertinents.

Aquests mesos de confinament el Museu de Solsona no s’ha aturat. El personal ha aprofitat per dur a terme tasques de documentació i altres de bàsiques que amb la manca de personal i l’atenció al públic durant el dia a dia no havien pogut realitzar.

             

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *