El Museu de Solsona inaugura dimecres el nou accés a peu de carrer

Serà en un acte a les 6 de la tarda. La nova entrada està situada a la planta baixa del Palau Episcopal, en un espai que anteriorment havia estat un garatge. D’aquesta manera, el públic podrà accedir a les sales d’exposició permanent mitjançant una escala i un ascensor. S’ha creat un espai d’acollida obert a l’exterior que inclou recepció, botiga, taquilles i serveis adaptats.

L’encaix del Museu dins el Palau Episcopal és una fortalesa, en tant que pertànyer al conjunt monumental de santa Maria de Solsona l’inclou en un entorn patrimonial excepcional. Alhora, però, el fet de formar part de les estances del Palau, amb l’entrada al primer pis, feia que fos un lloc d’accés dificultós i poc visible. És per això que la nova entrada té la intenció de fer un museu més visible i accessible. Ho explica la directora tècnica del Museu, Lídia Fàbregas:

Aquest projecte compta amb el suport del Departament de Cultura, mitjançant els ajuts per a l’execució d’obres finançades en l’àmbit dels equipaments museístics de Catalunya, el Bisbat de Solsona, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès. L’estrena del nou accés al Museu es farà dimecres a les 6 de la tarda i es podrà visitar lliurement fins a les 9 del vespre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *