El Miracle serà l’escenari d’una exposició etnogràfica sobre el casament barroc a pagès

És una mostra del Centre d’Estudis Lacetans amb la col·laboració de l’Ajuntament de Riner que inaugurarà dissabte a 2/4 de 8 del vespre el president de la Generalitat, Quim Torra, a la Casa Gran del Miracle. “A bodes em convides” és el resultat del projecte “Col·leccionant passions”, realitzat pel CEL, un programa de la Generalitat basat en la col·laboració en xarxa d’entitats dedicades al patrimoni etnològic i l’antropologia en general.

La primera part d’aquesta iniciativa va ser la catalogació dels elements que conformen la col·lecció particular de Màrius Codina, situada al molí de Cal Balaguer de Torà. Tant per volum com per antiguitat, una de les parts més importants són els elements tèxtils, que daten des del segle 18 fins a mitjan segle 20. També hi ha un gran nombre d’objectes i materials històrics i d’etnologia, com eines, vaixelles o mobles. El propietari d’aquesta col·lecció explica què es podrà veure a la mostra. Màrius Codina:

El Centre d’Estudis Lacetans posa de relleu que la temàtica de l’exposició és poc coneguda i estudiada al Solsonès malgrat ser una comarca eminentment agrícola on encara es conserva en el record de les generacions més grans com es vivia l’amor i el casament a pagès. Hi han col·laborat la Diputació de Lleida, el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona i el Santuari del Miracle així com també diversos particulars. La inauguració, recordem-ho, serà dissabte a 2/4 de 8 del vespre, i anirà a càrrec del president de la Generalitat, Quim Torra. La mostra es podrà visitar concertant cita prèvia al 646 63 36 46 o al 683 65 90 50.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *