El Grup de Gèneres, La Cugula i la CUP demanen una condemna explícita de les declaracions del bisbe de Solsona sobre l’avortament

En la darrera glossa del Full Diocesà, Xavier Novell ha tornat a obrir la polèmica qualificant l’avortament com el genocidi més greu i terrible de la nostra humanitat. Novell afirma que legalment aquest crim abominable és un dret i la nostra societat l’ha normalitzat fins a fer proves diagnòstiques adreçades només a proposar l’avortament a temps. El prelat solsoní es fa ressò d’una campanya de la delegació de Joventut i el projecte Raquel anomenada “40 dies per la vida, Resem junts per acabar amb l’avortament” que s’impulsa durant la Quaresma.

En resposta a aquestes manifestacions, el Grup de Gèneres de La Fura i La Cugula han emès un comunicat conjunt defensant el dret a l’avortament, conquerit per anys de lluita feminista, perseguit durant la dictadura i el post-franquisme i que, quan les dones l’han hagut d’exercir en la clandestinitat, hi ha hagut de fer de forma precària i terriblement perillosa. La comparació de l’avortament amb un genocidi feta per Novell la qualifiquen d’ignomínia majúscula, no només pel discurs d’odi contra els nostres drets sinó per la banalització dels genocidis. Recorden que, precisament, l’últim condemnat a mort per la Inquisició va ser el solsoní Gaietà Ripoll per promoure l’ensenyament laic. En la mateixa línia s’expressa Alternativa per Solsona-CUP, que diu que qui té les mans tacades de sang és l’Església, exercint pressió per evitar que es reconegui aquest dret, i que està posant al mateix nivell una dona que decideix avortar i alguns dels personatges més sinistres de la història.

Des de La Cugula i el Grup de Gèneres exigeixen una condemna explícita amb conseqüències polítiques rotundes. Ho apunta Alguer Vendrell, de la Cugula:

Per la seva banda, Alternativa per Solsona-CUP qualifica d’intolerables les declaracions del bisbe i demana a les institucions que exigeixin una reprovació d’aquestes paraules:

             D’alta banda, ApS-CUP presentarà una moció al proper Ple de l’Ajuntament de Solsona per reclamar que Althaia garanteixi els drets a la salut sexual i reproductiva de les dones i a la interrupció voluntària de l’embaràs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *