El Grup de Gèneres impulsa la campanya “Taquem-nos de Lila” per fer del Carnaval una festa lliure d’agressions sexistes

Les 23 persones que van participar en la formació del Punt Lila Popular la setmana passada juntament amb les que es van formar l’any passat seran les encarregades d’actuar davant d’una agressió que es pugui produir als carrers o en bars. Alguns d’aquests establiments també s’han adherit a la iniciativa i s’identificaran amb un adhesiu visible a l’exterior. El personal d’aquests bars és coneixedor del protocol i sabran com actuar si una persona agredida es dirigeix a la barra per demanar suport.

Aquestes dues accions es complementen amb el Punt Lila Fix instal·lat a la sala polivalent aquest dissabte i el Dijous, Divendres i Dissabte de Carnaval, que gestionaran professionals d’associacions externes: Creu Roja i l’entitat Antisida de Lleida. D’altra banda, s’ha demanat la complicitat de les comparses que enramen els carrers perquè hi pengin un distintiu de la campanya i així tacar tots els carrers de lila.

La campanya per un Carnaval Feminista començarà aquest dissabte i s’allargarà fins al dia 26. Compta amb el suport de l’Associació de Festes del Carnaval, l’Associació de Dones del Solsonès i l’Ajuntament de Solsona.

D’altra banda, la regidoria de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Solsona i la Junta del Carnaval han convocat el setè concurs del Carnaval a Instagram. S’ha renovat el premi, que consisteix en un abonament per a l’edició de l’any que ve, un pack de cerveses artesanes La Boja, un lot de productes agroalimentaris del territori i dues entrades per a la visita guiada “Tasta Solsona”, valorat en 130 euros. Per participar al concurs cal ser major de 16 anys, tenir un perfil públic o obert a instagram, seguir els comptes @solsonaturisme i @carnavalsolsona i etiquetar les fotos amb els hashtags #carnavalsolsona2020, #50carnavalsolsona i #solsonaturisme a partir de dissabte i fins a l’1 de març. Es recomana publicar un post per a cada foto, ja que sinó només es valorarà la primera. No entren al concurs les imatges penjades a les històries. El jurat decidirà les imatges finalistes atenent a l’originalitat i el valor artístic, identificatiu i genuí de la festa. El 65% de la puntuació es determinarà per votació popular a les xarxes socials fins al 15 de març. Les bases completes del concurs es poden descarregar dels webs solsonaturisme.com i carnavalsolsona.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *