El govern del Consell Comarcal tomba la moció de la CUP per aplicar un complement salarial provisional a les treballadores familiars

El text va quedar rebutjat amb els 9 vots en contra de tot l’equip de govern, mentre que els 6 consellers comarcals presents de la CUP, Junts i Independents hi van votar a favor. Va ser un ple amb 4 absències destacades: la del consellers comarcals de Junts Isabel Pérez, Oriol Blanco i Romà Llohis i Antoni Márquez, de l’Agrupació d’Electors Independents. En canvi, entre el públic hi havia una trentena d’assistents de la plantilla de l’ens encapçalats per les tres treballadores familiars.

La proposta de la CUP proposava aplicar un complement específic a les treballadores, a més de regularitzar els sous de tota la plantilla d’acord amb la llei de pressupostos de l’Estat durant tot aquest any. En parla el seu portaveu, Òscar Garcia:

 En la mateixa línia s’expressa el grup de Junts, que acusa l’executiu de manca de voluntat per resoldre una qüestió que s’arrossega des de fa anys. Josep Maria Casafont:

Per la seva banda, Marià Torra, de l’Agrupació d’Electors Independents, reclama a serveis jurídics que busqui l’escletxa legal per compensar el sobreesforç que fan les treballadores familiars.

L’equip de govern apel·la a l’aprovació de la Relació de Llocs de Treball, que afirmen, es troba a la recta final, com a única via per regularitzar els sous de manera justa i legal. La presidenta del Consell, Sara Alarcón, argumenta que els informes externs encarregats a l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i un bufet d’advocats així ho avalen:

La celebració del ple extraordinari d’ahir es va forçar a petició dels grups de l’oposició per millorar les condicions laborals del personal del Consell Comarcal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *