El Govern declara l’escenari d’excepcionalitat per sequera a la Vall de Lord

Guixers, la Coma i la Pedra i Sant Llorenç de Morunys són tres dels 23 pobles afectats per la mesura. La resta, són del Berguedà i el Ripollès. En parlava el director de l’Agència de l’Aigua, Samuel Reyes:

Més enllà de les nostres comarques, però, la situació encara és pitjor. Reyes assegurava que és inevitable que l’àrea metropolitana de Barcelona entri en situació d’emergència abans que acabi l’any:

En aquest sentit, des de l’ACA ja han començat a posar fil a l’agulla i estan fent proves de reducció de pressió de l’aigua per intentar posposar al màxim l’entrada de l’estat d’emergència.

Des del territori, l’alcalde de Guixers, Jordi Selga, s’ha mostrat crític amb la mesura, ja que creu que no aporta res per millorar la situació:

 Selga considera que l’únic que fa és perjudicar els sectors ramader, empresarial i turístic d’aquestes zones. En el cas del sector ramader, els consums es restringeixen a la meitat, una qüestió que considera que empitjora la situació d’un sector agrari ja molt debilitat. L’alcalde de Guixers quantifica en 9.867 persones, empreses i sector primari les que estaran afectades per aquesta mesura, 1.410 en el cas del Solsonès, 8.000 de 18 municipis del Berguedà i 400 habitants dels dos municipis del Ripollès. Jordi Selga és del parer que en les restriccions d’aigua no s’hauria de mirar el consum per persona i dia sinó els volumètrics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *