El govern de la Generalitat presenta el nou pla de desescalada

S’aplicarà a partir de dilluns i es revisarà cada 15 dies. Es contemplen 4 trams progressius que s’aplicaran en funció de l’evolució de la pandèmia.

Els paràmetres que es tindran en compte per avançar, o no, en la desescalada seran la velocitat de transmissió del virus i el nombre d’ingressos hospitalaris setmanals.

Per tant, si la velocitat de transmissió no supera el 0,9 i els ingressos disminueixen, es podrà avançar de fase. Si, per contra, la transmissió es troba entre el 0,9 i l’1, i els ingressos s’estabilitzen, es prorrogaran les mesures i no s’avançarà de fase. 

El vicepresident de la Generalitat amb funcions de President, Pere Aragonès, assegura que no es tracta d’un pla per recuperar la normalitat, sinó que s’ha d’avançar amb seguretat. 

Així, dilluns tot el territori entrarà al Tram 1 en el que segueix en vigor el confinament perimetral a tot Catalunya, i en cada municipi, el cap de setmana, de les 6 del matí de divendres, a les 6 del matí de dilluns. Les trobades socials segueixen sent d’un màxim de 6 persones.

Pel què fa a bars i restaurants, poden obrir de 6 del matí a 6 de la tarda; i de 6 de la tarda a 2/4 de 10 del vespre només per servir sopars. A l’interior s’ha de complir un 30% de l’aforament amb ventilació dels espais; mentre que les terrasses no tenen limitació d’aforament. En tots dos casos, les taules, amb un màxim de 4 comensals, han de respectar una distància mínima de 2 metres.

Els establiments comercials de menys de 800 metres quadrats poden obrir amb un 30% de l’aforament. Es mantenen tancats els centres comercials excepte les seves botigues de primera necessitat.

Les escoles i instituts, es mantenen oberts amb presencialitat total, mentre que al batxillerat i cicles formatius, es redueix l’activitat presencial. Les universitats segueixen amb les classes teòriques de manera virtual. 

En l’àmbit esportiu, les competicions segueixen suspeses. Tot i això, s’obren les instal·lacions a l’aire lliure amb un aforament màxim del 50% i control d’accés; mentre que els equipaments en espais tancats s’obriran amb un aforament màxim del 30%, amb cita prèvia i sense utilitzar els vestidors.

I al sector cultural, segueixen oberts els museus al 50% de l’aforament, i poden obrir cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts també al 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *