El Festival de Senderisme dels Pirineus torna al Solsonès

Serà el cap de setmana del 16 i el 17 de setembre, quan es podran fer rutes guiades a peu i altres activitats per conèixer el patrimoni cultural, natural i gastronòmic de la comarca.

Hi haurà propostes per a totes les edats. El dissabte 16 de setembre hi haurà una ruta guiada per La Coma per observar l’arquitectura de pagès. Anirà a càrrec de Relleus guies de muntanya i l’Associació Cultural Vall de Lord. També s’ha previst una ruta de senderisme de 14 quilòmetres i mig pel Pont Quebradís, que transcorre bona part pel terme de Guixers. La guiarà Sílvia Rovira. Aquestes dues propostes de la Vall de Lord arrencaran el dissabte a les 9 del matí.

L’endemà, el diumenge 17, a la mateixa hora, Sàmara Natura i Solsona Experience conduiran a Olius l’activitat de senderisme “El batec del Cardener”. Seguirà uns 6 quilòmetres pel costat del canal construït a la vora del riu, des del Molí dels Cups fins al de Ratavilla.

El Festival de Senderisme del Solsonès també ha preparat activitats paral·leles. El dissabte 16 de setembre al matí hi haurà anellament d’aus a les basses de Brics de la mà del Grup de Natura del Solsonès. A mitja tarda i cap al vespre es farà una observació de cérvols amb Sàmara Natura i una activitat d’astronomia conduïda per AstroSolsonès. I per diumenge, el Restaurant El Miracle repetirà el taller de cuina d’elaboració de pastís de formatge i una visita autoguiada al Miracle a les 10. Les entrades per al Festival de Senderisme del Solsonès ja es poden reservar a través del web del Patronat de Turisme.

L’activitat compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. S’emmarca en el Festival de Senderisme dels Pirineus, que va néixer el 2016 inspirant-se en els walking festivals dels països del centre d’Europa, on ja estan molt arrelats. Hi prenen part les 11 comarques de la marca turística Pirineus i l’Alt Empordà. Es combinen itineraris de senderisme per a famílies i gent gran, tastets gastronòmics, visites a museus, concerts i rutes culturals. El festival pretén posar en valor la feina dels guies locals, que coneixen molt bé el territori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *