El Departament de Salut posa en marxa una aplicació per a mòbils per detectar el coronavirus a Catalunya

stopcovid19cat permet fer un seguiment de les persones afectades per la malaltia, veure com evoluciona la pandèmia a Catalunya i ajudar a prendre millors decisions. Els propers dies l’aplicació estarà disponible per a totes les plataformes. Caldrà descarregar-se-la i a partir d’aquí podran controlar el seu estat de salut sense sortir de casa, mantenint el confinament i sense col·lapsar els serveis sanitaris. A través d’un test, ajudarà les persones que presenten algun símptoma específic de la Covid-19. En l’aplicació hi constarà si la persona té patologies prèvies i altres informacions com per exemple si està en procés de gestació o postpart. Així, rebran atenció personalitzada per part del sistema de salut, que rebrà aquesta informació. En el cas de persones lleus en situació de risc o persones greus s’activaran dispositius com el SEM o l’equip d’atenció primària. Pel que fa a la gestió d’aquesta crisi sanitària, l’APP permet fer un seguiment en el temps els pacients per tenir un major coneixement sobre l’evolució de la pandèmia al país i de forma localitzada per població.

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha explicat que el sistema de salut s’està preparant des de fa dies per l’embat que rebrà en els propers dies i no descarta reforçar-se utilitzant els hotels d’arreu del país. En les últimes hores s’han detectat 836 positius nous a Catalunya, 92 dels quals són greus. 228 són professionals sanitaris. Fins ara, han mort 55 persones a causa del coronavirus, totes amb patologies prèvies. El brot d’Igualada concentra una bona part dels afectats: 207 positius en total, prop d’un centenar dels quals són professionals sanitaris. Actualment hi ha set persones en estat greu i en el conjunt de l’episodi han mort 15 persones.

Per ara, situació estable al Solsonès

Ahir a la tarda, el Centre Sanitari del Solsonès, el Consell Comarcal, el CatSalut i tots els ajuntaments de la comarca van fer públic un comunicat sobre la situació al Solsonès. Per ara, no s’ha diagnosticat cap nou positiu de coronavirus i el que hi havia està controlat, tot i que és probable que en puguin aparèixer de nous. Apel·len a respectar estrictament el confinament per tal de mantenir la situació sota control.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *