El curs escolar arrenca avui al Solsonès amb 2.130 alumnes

Els estudiants d’infantil, primària, ESO, batxillerat i cicles formatius han tornat aquest matí a les aules després del període estival de vacances. 135 alumnes han començat avui P3 als diferents centres de la comarca que arriben fins a 1.214 estudiants a les escoles de primària. A l’Escola Arrels Primària han iniciat el curs 2019/2020 prop de 400 alumnes i una trentena de docents. Ho han fet amb una activitat al pati de l’escola en consonància amb el lema d’enguany “Per un curs ple de màgia”. Segons la directora d’Arrels Primària, Anna Moliner, el curs s’enceta sense novetats destacables, amb una línia continuista respecte l’anterior.

A Setelsis, amb més de 400 alumnes i un claustre de 34 mestres, engeguen un projecte innovador de Generació Plurilingüe encarat a potenciar la llengua anglesa. Així, a banda de les classes d’anglès pròpiament dites, algunes altres matèries s’impartiran en aquest idioma amb la voluntat que els alumnes hi tinguin més contacte. Aquesta iniciativa s’allargarà durant tres cursos. Paral·lelament, l’equip impulsor d’Escola Nova 21 continuarà treballant en aquesta dinàmica, aquest cop, però ja sense el programa d’acompanyament que ja s’ha tancat.

D’altra banda, el Departament d’Educació no ha autoritzat l’equip de gestió del Vinyet a facilitar dades sobre el centre, remetent-nos a contactar directament amb els Serveis Territorials, que centralitzen tota la informació de l’inici de curs. Precisament, des de Solsona FM ens basem amb les dades que ens fa arribar Educació però, habitualment, contactem directament amb totes les escoles per tal de conèixer amb més detall i de primera mà els projectes que s’hi couen i les novetats, una qüestió que, malauradament, avui no us podrem oferir des d’aquest mitjà de proximitat arran d’aquests protocols.

Pel que fa a secundària, hi ha 919 alumnes matriculats al conjunt del Solsonès. 578 són a ESO, dels quals 136 estrenen avui aquesta nova etapa. 148 estudiants cursen el batxillerat. L’Institut Francesc Ribalta compleix 40 anys amb 512 alumnes, una xifra que anirà en augment, 58 professors i 5 persones a administració i serveis. Ho fa amb un equip directiu renovat amb Pep Porredon al capdavant. El nou director de l’Institut Francesc Ribalta explica els principals reptes que tenen al davant:

A Arrels Secundària el curs ha començat amb uns 350 alumnes i una plantilla de 35 professors, unes xifres molt similars al curs passat. Les principals novetats es concentren als cicles formatius. Ho apunta la directora del centre, Mireia Massana:

D’altra banda, s’introduiran les pràctiques a l’estranger entre l’alumnat de cicles formatius i s’ampliarà el projecte d’idiomes. Els centres de secundària del Solsonès tenen prop de 200 alumnes que cursen formació professional de grau mitjà i superior organitzats en 15 grups.

Al conjunt de la Catalunya Central el curs arrenca amb 73.400 alumnes i 6.100 docents, un centenar més que l’any passat. A nivell d’infraestructures, a Solsona la vista està posada en el que sembla que ha de ser l’inici imminent de les obres de construcció de l’edifici definitiu del Vinyet a la Cabana del Màrtir, que el Departament d’Ensenyament ja ha adjudicat i que ha programat per dimecres vinent. A la ZER del Solsonès, els alumnes de l’Escola de Llobera han començat les classes en aules habilitades a l’edifici de l’Ajuntament mentre acaben els treballs de reforma que han de millorar-ne l’accés i la climatització. Pel que fa a l’accés als centres, les 7 rutes de transport escolar que coordina el Consell Comarcal han començat a funcionar amb normalitat amb uns 200 usuaris diaris mentre que el bus interurbà Solsona-Olius ha estrenat nous horaris adaptats a les entrades i sortides dels centres educatius. Aquest servei té un cost de més de 230.000 euros anuals finançats pel Departament de Territori i Sostenibilitat.

        

     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *