El Consell Comarcal vota avui en ple la Relació de Llocs de Treball

El document adequa el sou de les treballadores familiars i classifica els llocs de treball de l’ens intermunicipal. Se sotmetrà a debat en el ple d’aquesta tarda, previst per a 2/4 de 7.

Després de prop d’un any de polèmiques i reivindicacions per part del personal de la casa, tot fa preveure que el ple d’aquesta tarda doni llum verda a la Relació de Llocs de Treball, l’RLT, ratificada ja pels treballadors del Consell. A principis d’any, es van emprendre una sèrie d’accions de suport a les tres treballadores familiars de l’ens, que fan tasques de suport a domicili, per manifestar la seva precarietat laboral, amb sous per sota dels 1.000 euros mensuals. Aquest afer fins i tot va motivar la dimissió del comitè d’empresa i se’n va haver de constituir un de nou. Al marge de les treballadores familiars, la CUP afirmava que les nòmines de la totalitat de la plantilla del Consell Comarcal no s’estaven fent correctament des del 2008. A finals d’abril l’oposició forçava la convocatòria d’un ple extraordinari. Els cupaires presentaven una moció demanant aplicar un complement específic a les treballadores familiars, a més de regularitzar els sous de tota la plantilla d’acord amb la llei de pressupostos de l’Estat durant tot aquest any. El text va quedar rebutjat amb els 9 vots en contra d’Esquerra, mentre que els 6 consellers comarcals presents de la CUP, Junts i Independents hi van votar a favor. Els republicans apel·laven a l’aprovació de la Relació de Llocs de Treball com a única via per regularitzar els sous de manera justa i legal.

El Consell Comarcal destaca que la RLT és el resultat d’una feina que s’ha desenvolupat els últims quatre anys per part de representants tant del govern com dels treballadors i que dibuixa una fotografia del personal del Consell Comarcal en relació a les seves funcions i responsabilitats.

En el ple d’aquesta tarda també es preveu que l’ens aprovi els seus pressupostos pel 2024.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *