El Consell Comarcal torna a posar el focus en el bon tracte a les persones grans a través d’il·lustracions de còmic a les xarxes socials

La campanya “Ens comprometem amb el bon tracte a les persones grans” es publicarà cada dilluns a les xarxes socials per sensibilitzar les persones que treballen en l’àmbit social i de salut. El ninotaire solsoní Mia ha il·lustrat vinyetes de còmic amb situacions quotidianes en la relació entre els serveis socials i de salut i les persones ateses en les quals el bon tracte es veu compromès. La intenció és que els professionals es replantegin la manera amb què es comuniquen amb les persones grans que de vegades tracten de manera poc respectuosa, infantilitzada o sense tenir-ne en compte les necessitats reals. El conseller comarcal de Drets Socials, Xavier Castellana, apunta l’objectiu de la campanya:

Cada vinyeta s’acompanya amb un dels set principis del bon tracte a les persones grans, com són reconèixer la singularitat de l’altre, comunicar-se de forma respectuosa, acompanyar aquelles situacions que comprometen el benestar de la persona o utilitzar un llenguatge entenedor. Així mateix, els principis passen per respectar l’autonomia i la participació, assegurar el dret a la intimitat i a la confidencialitat i valorar l’escolta comprensiva i la creació d’un vincle de confiança.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *