El Consell Comarcal presenta el Pla comarcal d’envelliment km 0 del Solsonès

Recull una cinquantena d’accions per impulsar a quatre anys vista per fer possible un envelliment de qualitat que tingui en compte la diversitat d’interessos i de situacions de les persones grans. Es tracta d’actuacions proactives amb una mirada centrada en la persona i adequades a la realitat territorial de la dispersió de la població de la comarca.

El pla s’estructura a l’entorn de 6 línies estratègiques organitzades en 15 projectes. Passen per coordinació, seguiment i avaluació del pla; fomentar l’envelliment actiu i la participació comunitària de la gent gran i aproximar, descentralitzar i millorar els serveis per fer possible un envelliment al domicili o a l’entorn proper. També preveu accions encaminades a fomentar el bon tracte i prevenir la solitud no desitjada; fer més accessibles a les persones grans serveis de salut, mobilitat, habitatge i digitals i millorar la professionalització i l’ocupació de les persones treballadores en l’àmbit de les cures i de l’economia silver, adreçada als majors de 50 anys. El conseller comarcal de Drets Socials, Igualtat i Feminismes, Xavier Castellana, resumeix els objectius del pla:

El Pla comarcal d’envelliment km 0 del Solsonès es va iniciar a finals de l’any passat amb la realització d’una diagnosi participada. Hi han pres part professionals, empreses, entitats, ajuntaments i persones de més de 65 anys, que han identificat l’escenari de futur desitjat. El document ha estat coordinat i redactat per Raiels i subvencionat pel Departament de Drets Socials de la Generalitat i amb fons europeus Next Generation.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *