El Consell Comarcal es dota d’una ordenança única de regulació dels espais fluvials del Solsonès

L’objectiu és fer front a la massificació que pateixen cinc zones de la comarca especialment durant els caps de setmana d’estiu i a l’agost. Són els pantans de Sant Ponç i la Llosa del Cavall, els rius Aigua d’Ora i Aigua de Valls i la Ribera Salada. Els ajuntaments de Clariana de Cardener, Olius, Guixers, Castellar de la Ribera i Sant Llorenç han delegat les seves competències al Consell Comarcal amb una doble finalitat. Ho posa de relleu el conseller comarcal de Turisme, Ferran Ginestà:

L’ordenança recull aspectes com la prohibició de fer foc, la restricció de l’aparcament de vehicles només a les àrees habilitades o la prohibició d’instal·lar elements mòbils com taules, barbacoes o tendals si bé fer pícnic està permès. També recull l’obligatorietat de portar els gossos lligats en tot l’espai, el respecte a l’activitat ramadera i a les tanques de bestiar i la prohibició d’accedir a camps i pastures, entre altres qüestions.

Aquesta ordenança elaborada conjuntament per serveis tècnics i serveis jurídics es presenta demà al Consell d’Alcaldies i es preveu aprovar-la en el ple ordinari de la setmana vinent. Un cop hagi rebut el vistiplau de tots els departaments implicats de la Generalitat, s’aprovarà definitivament i ja es podrà aplicar aquest mateix estiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *