El Consell Comarcal designa els representants al grup de treball amb la Generalitat per definir el futur del Centre Sanitari

Tot i que no n’han transcendit els noms, hi haurà representació de la presidència del Consell i del Centre Sanitari, de tots els grups polítics comarcals, dels ajuntaments de la comarca, de la Comissió de Govern i de la Junta del Centre Sanitari i del personal de l’ens. També estaran a disposició del grup de treball, quan se’ls requereixi, la direcció mèdica i la gerència.

La representació està pensada amb la finalitat de generar un procés ampli i transparent, on hi hagi la màxima representació del territori i amb l’objectiu de definir el millor model de salut possible per a la comarca. A partir d’aquí, s’està a l’espera de de la designació dels representants per part del Departament de Salut i d’establir el calendari de les reunions de treball.

Iniciar un procés de reflexió i debat al Solsonès per comptar amb la participació de tots els actors implicats va ser el principal acord de la trobada celebrada al maig entre el Consell Comarcal i el Departament de Salut. Recordem que el Centre Sanitari és una fundació pública comarcal que des del 1991 presta els serveis sanitaris d’atenció primària a l’Àrea Bàsica de Salut del Solsonès. Compta amb set equips d’atenció primària a Solsona, servei de pediatria i odontologia i un altre equip de primària al sub-CAP de Sant Llorenç, que atén els usuaris de la Vall de Lord. Des del juliol del 2006, el Centre Sanitari també actua com a base del Servei d’Emergències Mèdiques, el SEM. L’abril del 2020 es va prorrogar per dos anys el contracte amb el CatSalut i la voluntat del Consell Comarcal és trobar un model abans d’exhaurir el termini.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *