El Consell Comarcal del Solsonès es compromet a defensar els veïns de les masies de Llanera que volen passar a Llobera

Ho ha posat de manifest la presidenta de l’ens, Sara Alarcón. Assegura que donaran suport a la voluntat del grup de masies de Llanera que fa anys que reben els serveis de Llobera i on tenen el sentit de pertinença i una comunicació diària. Sara Alarcón:

Recordem que a l’abril el Departament de Presidència va dictar una resolució per donar compliment a una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquesta dona la raó al recurs presentat per l’Ajuntament de Torà i, arran d’això, la Generalitat torna els límits entre els dos municipis on figurava en unes actes datades d’entre el 1889 i el 1896 i descarta la posterior, de 1924, que no va comptar amb el consens de les parts implicades. Això significa que tres masies que fins ara eren de Llobera i el dolmen de Llanera, el més antic de Catalunya, passaran a adscriure’s a Torà tot i que els veïns no hi estan d’acord. Davant d’aquesta resolució, l’Ajuntament de Llobera va presentar un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Consideren que la delimitació s’ha fet seguint un mapa imprecís i sense tenir en compte que no queda cap de les fites marcades de finals del segle XIX en les quals s’han basat.

Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal ha volgut subratllar que aquest afer de les masies de Llanera és independent de la voluntat de Torà i Biosca d’integrar-se al Solsonès. La setmana passada us explicàvem que el PSC ha entrat una proposició de llei al Parlament per demanar el canvi d’adscripció comarcal i de vegueria dels dos municipis. Alarcón reconeix que la competència és de la cambra catalana però confia que els grups parlamentaris donin veu al territori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *