El Consell Comarcal del Solsonès debat sobre la possibilitat d’organitzar una consulta per conèixer l’opinió de la ciutadania sobre els Jocs Olímpics d’Hivern

En declaracions al Matí de Ràdio Estel, el conseller comarcal d’Esports, Joan Subirana, ha explicat que l’ens intermunicipal està estudiant l’opció de consultar la ciutadania sobre els Jocs Olímpics d’Hivern malgrat que, en principi, Port del Comte queda exclòs com a seu d’alguna prova. Joan Subirana:

 La CUP Solsonès, per la seva banda, ha retret al Consell Comarcal la indefinició sobre aquesta qüestió. A nivell nacional, els cupaires han demanat la compareixença al Parlament de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, per la consulta sobre els Jocs Olímpics d’Hivern Barcelona-Pirineus 2030. La CUP critica que s’excloguin Solsonès, Berguedà i Ripollès de la consulta i carrega contra una enquesta que s’ha fet pública que qualifiquen de manipulada per generar un estat favorable als jocs. La CUP s’ha compromès a participar a una campanya immensa del ‘no’, ja que consideren que el projecte és propi d’un model caduc. Consideren que és un macroesdeveniment que no s’ha de celebrar, critiquen que s’està organitzant d’esquenes al territori i retreuen a la Generalitat la col·laboració amb el govern espanyol per aquest projecte.

A nivell comarcal, l’últim que s’ha pronunciat és l’alcalde de Guixers, Jordi Selga, que demana a la Generalitat que no s’exclogui el Solsonès, el Berguedà i el Ripollès d’aquesta decisió tan important que marcarà un abans i un després d’aquestes comarques.

Jordi Selga destaca que Guixers, amb 67 quilòmetres quadrats de Pirineu i Prepirineu, té la carretera d’accés a l’estació del Port del Comte de titularitat municipal en la major part del seu recorregut. És per això que reclama tenir veu:

L’alcalde de Guixers considera que el Solsonès, juntament amb el Berguedà i el Ripollès, han de poder tenir una presentació i coneixement del projecte i veu per poder decidir l’impacte positiu o negatiu que pot suposar pel territori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *