El confinament a casa és la mesura més segura en cas d’incendi forestal en edificacions aïllades

Així ho van posar de manifest els cossos de seguretat i d’emergències en la jornada de dijous al Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya.

Mantenir una franja de protecció de 25 metres entre la massa forestal i l’edificació i seguir les instruccions de Bombers i Mossos d’Esquadra són les principals directrius que van exposar davant d’un centenar de persones.

Aquest matí ha passat per La Central un dels ponents de la jornada, el cap de la Regió d’Emergències Centre dels Bombers, Santi Lleonart. Ha explicat que arran de l’incendi del Pont de Vilomara de l’estiu passat s’ha elaborat una guia d’actuació en masies aïllades i urbanitzacions que permet una coordinació molt més efectiva entre tots els agents que hi intervenen. Lleonart reconeix que en cas de simultaneïtat els Bombers no poden arribar a totes les masies alhora i és per això que demanen que la gent es confini i no s’autoevacui:

Referent a les protestes de les ADF arran de l’aprovació del nou PAGI, el Pla d’Actuació del Grup d’Intervenció, el cap dels Bombers a la Regió d’Emergències Centre destaca que les ADF són dins del grup d’intervenció, que lidera Bombers. Destaca tres qüestions de les ADF: la primera intervenció, la disponibilitat de maquinària agrícola i de cisternes d’aigua per abastir Bombers. Per a Santi Lleonart, per temes de seguretat i d’utilitat, el lloc de les ADF és el punt d’emplaçament. Sentim-lo:

Arran dels últims tres anys de sequera, els Bombers ja parlen de campanya d’incendis d’hivern i d’estiu. Pel que fa a la d’aquest estiu, destaca que les pluges dels últims mesos han millorat molt la situació, tot i que la sequera no s’ha acabat. Per exemple, el creixement de les reserves dels pantans és un punt a favor a l’hora de permetre la tasca dels mitjans aeris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *