El Centre Sanitari prioritzarà la vacunació dels majors de 90 anys a partir de la setmana que ve

Les 202 primeres dosis previstes de rebre es destinaran a aquest col·lectiu després de finalitzar la immunització de les persones dependents, cuidadors i pacients d’atenció domiciliària realitzada l’últim mes. Un cop estiguin vacunats els majors de 90, es citaran les persones d’entre 80 i 90 anys. Es preveu que aquesta gent gran es desplaci a vacunar-se al Centre Sanitari. Pel que fa a la segona dosi, la setmana que ve se n’administraran 42.

L’evolució de la vacunació al Solsonès

Segons dades del BIOCOMSC de la Universitat Politècnica de Catalunya, a hores d’ara al Solsonès hi ha vacunades amb la primera dosi 829 persones, que representen el 6% de la població, i 445 amb la segona, que són el 3%. Per franges d’edat, el percentatge més gran de vacunats és per a les persones majors de 75 anys, amb un 11%, tot i que en xifres absolutes sumen només 161 persones. En canvi, ja són 646 les persones de la franja més jove, d’entre 15 i 64 anys, les que ja estan immunitzades, tot i que suposen un 7,5% sobre el total de la població d’aquestes edats. D’entre 65 i 74 anys només hi ha 22 persones vacunades a la comarca. D’altra banda, hi ha una vintena de persones que han rebutjat que se’ls administri el vaccí. Pel que fa al fabricant de les dosis administrades al Solsonès, un 58% són de Pfizer, un 40% d’Astra Zeneca i la resta, de Moderna.

Per la seva banda, Salut ja ha anunciat que vol posar mig milió de vacunes a la setmana a partir del maig. Això sí, la consellera Alba Vergés diu que cal que arribin les dosis. Per fer-ho habilitarà 500 espais arreu de Catalunya. D’aquests, 443 CAPs seran els principals centres de vacunació; 46 punts intermitjos quan es superin les 200.000 dosis setmanals i que ara serveixen pels treballadors de serveis essencials. Així ho explicava Alba Vergés:

Tot plegat després del desordre pel que fa a la vacunació amb AstraZeneca de les darreres setmanes. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, diu que l’aturada a l’hora de subministrar dosis de la vacuna britànica ha provocat un retard de deu dies. Això provoca que s’hagi de reiniciar el procés de cop i volta:

I dona una dada sobre la vacunació: Espanya i Polònia són els únics països que només vacunen amb AstraZeneca als menors de 65 anys. La resta de països tenen un topall d’edat més elevat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *