El Centre Sanitari farà una renovació integral de l’equip de refrigeració, que ha patit avaries contínues durant l’estiu

El Ple del Consell Comarcal va aprovar ahir a la tarda una modificació de crèdit per valor de 361.500 euros, dels quals 220.000 es destinaran a millorar l’aire condicionat de l’ens de salut. La intenció és fer un projecte integral de substitució de tots els equips per tenir unes instal·lacions adequades al segle XXI. Un cúmul d’avaries han fet que el Centre Sanitari hagi passat bona part de l’estiu sense refrigeració. La presidenta del Consell i de l’ens de salut, Sara Alarcón, descriu la situació que s’ha viscut i com s’encamina la solució:

Entre finals de maig i principis de juny es va espatllar el sistema de refrigeració més antic, de l’època de construcció del Centre Sanitari, ara fa 30 anys. En no trobar recanvis per l’antiguitat, es va llogar un equip de substitució. Entre finals de juny i principis de juliol es va fer malbé un altre equip més nou, d’entre 10 i 12 anys, que finalment es va poder reparar substituint una placa electrònica. Però a finals d’agost va quedar sense servei la màquina de l’aire condicionat de l’àrea d’urgències, consultes i recepció. Tot i fer una primera reparació ràpida, es va tornar a espatllar. Provisionalment, s’han resolt les incidències amb dos equips de lloguer. Ara la intenció és fer un projecte complet de renovació que tingui equips complementaris que es puguin intercanviar en cas d’avaria. D’altra banda, properament es preveu instal·lar la nova caldera de biomassa per a la calefacció, amb la qual cosa quedarà resolt tot el tema energètic de l’equipament.

Pel que fa a la modificació de crèdit per fer front a la renovació de l’aire condicionat, bona part dels diners procediran del romanent de tresoreria. També s’ha contemplat un increment de la despesa elèctrica i de les proves dels especialistes. Pel que fa a les inversions, també es renovaran les finestres, es crearan nous arxius compactes per facilitar la conservació dels documents i es canviarà el fitxador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *