El Centre Sanitari estableix un “curós protocol” per evitar contagis

La direcció i l’equip mèdic han definit una sèrie de mesures per minimitzar riscos. Se segueixen uns protocols específics i rigorosos pel que fa al personal i els serveis de cuina, neteja, bugaderia i tanatori per continuar mantenint una atenció òptima. Al marge d’això, la segona planta continua sent un hospital d’aguts amb pacients positius de Covid-19, persones amb símptomes compatibles amb la malaltia i altres en aïllament preventiu. Així, a banda de donar una bona atenció als usuaris, també es vol evitar que s’estengui el contagi.

Salut canvia el sistema per comptabilitzar afectació Covid-19

En les últimes hores, el Departament de Salut ha ampliat les dades sobre l’impacte del coronavirus a Catalunya. El principal canvi és que s’incorporen les dades amb la informació declarada per les funeràries ja que fins ara només es comptabilitzaven els decessos que es produïen en hospitals. Això ha fet doblar la xifra de morts per la Covid-19 situant-se en 7.097 persones. D’aquestes, 1.800 han traspassat en una residència, 450 al domicili, una seixantena a un centre sociosanitari i la resta, en hospitals o casos no classificables per manca d’informació.

Al marge d’això, a part dels casos positius confirmats per una prova diagnòstica ara també es comptabilitzen els casos possibles, de persones que presenten símptomes i que un metge classifica com a possible cas. En tot el procés hi ha hagut més de 39.000 positius confirmats, dels quals 5.700 són professionals sanitaris i 5.700 més personal de residències. Pel que fa als casos possibles, són més de 55.000. A les residències hi ha 5.200 positius confirmats i 7.000 casos sospitosos. Actualment hi ha 1.300 persones en estat greu al conjunt del país i ja s’han donat més de 17.000 altes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *