El Centre Sanitari detecta 36 nous positius l’última setmana

Són 10 més que l’anterior i s’han diagnosticat a partir de 26 proves PCR i 10 tests ràpids. El sociosanitari segueix amb cinc residents positius mentre que a la residència La Vall de Sant Llorenç s’han detectat tres positius entre els residents i dos entre el personal. Al conjunt de la comarca hi ha quatre grups escolars confinats: un sisè de primària d’Arrels i tres grups de l’Institut Escola Vall de Lord de Sant Llorenç: P3, 2n i 4t.

Malgrat aquestes dades, l’índex de risc de rebrot s’ha reduït respecte la setmana anterior i segueix a nivell molt alt a Solsona, amb 212 punts, i alt al conjunt de la comarca, amb 153. La taxa de reproducció se situa per sota de l’1: 0,88 a la capital i 0,48 al Solsonès.

I per combatre aquesta situació de pandèmia, dimecres hi haurà una nova jornada de vacunació a la sala polivalent. S’administrarà la tercera dosi als majors de 60 anys que tinguin un metge assignat a la comarca. Per acudir-hi, no cal demanar cita prèvia, només s’ha de portar la targeta sanitària. L’horari de vacunació serà de 10 del matí a 7 de la tarda a la sala polivalent. També és una campanya de vacunació oberta als vacunats amb Jannsen que no haguessin passat la malaltia abans i els que encara no hagin començat la vacunació o no tinguin la pauta completa.

Cal que hagin passat tres mesos en la pauta iniciada amb Jannsen o amb doble dosi d’Astra Zeneca. En la resta de casos, s’han d’haver superat els sis mesos. És el cas de les persones amb doble dosi de Moderna o de Pfizer i les que portin una dosi d’Astra Zeneca seguida d’una segona de Pfizer o Moderna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *