El Centre Sanitari del Solsonès elabora un protocol específic per l’entrada a la fase 1 del desconfinament, dilluns que ve

D’aquesta manera, el centre seguirà prioritzant l’atenció telefònica i telemàtica, es treballarà per fer possible les videovisites i només s’atendran les urgències de manera presencial. També estan treballant perquè properament es pugui utilitzar l’aplicació Econsulta. La presidenta del Centre Sanitari i del Consell Comarcal, Sara Alarcón, adverteix que tot i que les informacions sanitàries siguin bones, no es podrà abaixar la guàrdia:

A banda d’això, la principal temença és que hi pugui haver un rebrot de la pandèmia a la tardor. Ara com ara i des d’aquesta perspectiva, l’objectiu principal és evitar les massificacions i les aglomeracions en tots els sentits i, en especial, en els casos sanitaris. Per això, la previsió és reobrir les agendes de visites de primària en un 10 o 15%, però caldrà esperar a una altra fase per les dels especialistes. A banda d’això, es continuarà fent un seguiment als pacients crònics. Els dispensaris municipals es mantindran tancats, a excepció de Solsona i Sant Llorenç, com fins ara.

Pel què fa a les residències, en la fase 1 l’atenció primària seguirà a càrrec de les de gent gran Fundació Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona i la Vall de Sant Llorenç així com la de l’Amisol. Amb tot, no es preveuen nous ingressos per tal de disposar d’espais d’aïllament si és necessari. Les visites familiars només es podran fer en casos terminals o de màxima excepcionalitat crítica per l’usuari. Durant aquests dies, s’estan realitzant proves als usuaris i al personal d’aquestes residències per conèixer l’afectació del coronavirus i, en funció dels resultats, si no hi ha cap positiu es considerarà ‘residència verda’. En cas que es detecti algun  cas es considerarà ‘zona groga’ i es buscarà un espai on els usuaris negatius es puguin moure amb més llibertat que fins ara.

En el ple d’ahir Sara Alarcón va explicar que s’ha creat una comissió político-tècnica del Consell Comarcal, un espai de trobada per gestionar la situació derivada de la Covid-19. Tant la presidenta com els portaveus dels grups en fan una valoració molt positiva per les interessants propostes que en sorgeixen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *