El Centre Sanitari concentra esforços davant del que es preveu que sigui el pic de contagis

La plantilla de personal sanitari es prepara per a uns dies que es preveuen crucials. A fi de contribuir a evitar el col·lapse, concentra els seus mitjans humans per atendre persones que requereixin assistència sanitària urgent. Paral·lelament, s’estan elaborant protocols per al correcte funcionament de l’ens de salut.

El Centre Sanitari reitera la crida a la població a no acudir als serveis sanitaris a no ser que siguin casos greus. Apel·la a la calma i demana a la població que es confini a casa i que, en cas de símptomes lleus similars a un procés gripal, es faci repòs i s’administrin antitèrmics.

El director mèdic del Centre Sanitari, Juan Campus, destaca que l’ens està preparat i conscienciat per donar una primera resposta als pacients que hi acudeixin i subratlla que es posaran tots els seus recursos humans i materials davant de les urgències. Campus posa de relleu que han de poder atendre la gent que ho necessiti i, si s’escau, derivar-los a un hospital de referència. Així mateix, el director mèdic del Centre Sanitari posa èmfasi que estan preparats per donar una primera resposta i estabilitzar pacients que pateixin des d’un infart, un accident o un ictus.

Segons les dades del Departament de Salut, al Solsonès no s’ha detectat cap nou positiu en les últimes hores. Al conjunt del país hi ha més de 2.000 nous positius, que sumen ja un total de prop de 10.000 casos. D’aquests, 781 són greus i més de 1.500 infectats són professionals sanitaris. El coronavirus ja ha causat 516 morts a Catalunya. El brot d’Igualada ha registrat fins ara 306 casos, dels quals 140 sanitaris, i 41 morts. En el conjunt del procés, els serveis sanitaris han tramitat 1.274 altes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *