El bisbe de Solsona plasma en un llibre la seva experiència al Sínode de Bisbes

Francesc Conesa va presentar “Vers una Església més sinodal” ahir a la sala dels Sants Màrtirs davant de més d’un centenar de persones.

L’encarregat d’introduir-lo va ser Jordi Llisterri, periodista i director de la Fundació Catalunya Religió. Va destacar que en aquesta publicació, el bisbe hi explica la seva experiència i no pas batalletes o anècdotes. Sentim-lo:

Llisterri va subratllar que la paraula pregària és la que surt més vegades a l’inici del llibre. Sobre el Sínode, el periodista va explicar que posarà les bases d’una manera de treballar dins de l’Església per la qual després ja no hi haurà marxa enrere. El director de la Fundació Catalunya Religió va voler posar l’accent en el fet que del Bisbat de Solsona han participat al Sínode un 1% dels cristians, una xifra que considera molt destacada.

Per la seva banda, l’autor del llibre, el bisbe Conesa, va manifestar que per a ell va ser un privilegi ser elegit com a un dels tres bisbes espanyols participants al Sínode, que acabarà l’octubre d’enguany. Assegura que li va costar dir que sí a la proposta de l’editorial Claret per escriure la publicació, però els companys amb qui va assistir-hi el van acabar de convèncer. Francesc Conesa va explicar que en els dos primers capítols se centra més en la metodologia mentre que en els altres intenta fer una síntesi de la síntesi que pugui arribar a tothom. Assegura que ha escrit el llibre amb sinceritat, sense amagar les coses que no li han agradat. Ha afirmat que s’han sentit pressionats, tant pel sector integrista catòlic com pel progressista, i que hi ha hagut desinformació per part dels mitjans de comunicació, que volien fixar l’agenda del sínode. El bisbe de Solsona recorda que el Sínode és consultiu i que no pren decisions, sinó que analitza la mateixa naturalesa de l’Església i trasllada propostes al Papa. Conesa explica quin és l’objectiu:

La presentació del llibre del bisbe de Solsona s’ha fet en el marc de la Jornada Sacerdotal de la Missa Crismal, en la qual es beneeixen els sants olis i els capellans renoven les promeses sacerdotals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *