El bisbe de Solsona beneeix la ciutat i la diòcesi des del campanar de la Catedral

Xavier Novell fa una crida als fidels a pregar per fer front a l’epidèmia i a col·laborar, cadascú amb els seus mitjans, per posar fi al coronavirus. A les pregàries i misses diàries, aquest diumenge al matí Xavier Novell s’ha enfilat al campanar de la Catedral amb la relíquia per beneir la ciutat i la diòcesi. Convida els rectors de les parròquies a fer el mateix i NO tanca la porta a fer la benedicció davant de la casa dels fidels que ho vulguin si les autoritats ho permeten. Així mateix, prorroga la suspensió de tota activitat litúrgica presencial i demana intensificar la pregària a casa.

En cas que l’epidèmia es desbordi, insta tothom a oferir el que tinguin a la seva disposició com pisos buits per a persones que estiguin convalescents o hagin de fer quarantena o bé convertir internats o cases de colònies en hospitals de campanya si fa falta. Als joves els demana que ajudin a les persones més vulnerables a fer la comprar i, si poden, fer-se càrrec d’infants de 0 a 3 anys que tinguin els pares aïllats o hospitalitzats a causa del coronavirus. Pel que fa a la ciutadania en general, demana respectar estrictament el confinament i no sortir al carrer per res si es tenen més de 70 anys o una salut delicada. Davant l’agreujament de la situació, demana a la ciutadania que sigui prudent per no saturar més els hospitals.

Finalment, Xavier Novell llença un missatge de confiança: No tingueu por! Afirma que això no és l’apocalipsi sinó una manifestació dolorosa, com la fam i les malalties del tercer món, d’una societat autosuficient i pretensiosa que s’enfonsa a causa de la seva prepotència arrogant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *