El bisbat de Solsona reprèn les misses i els funerals a les parròquies grans i mitjanes extremant les mesures de prevenció

Xavier Novell ha publicat a la glossa del Full Diocesà les recomanacions als fidels. Així, durant la fase 1, proposa iniciar la celebració pública diària i dominical de l’eucaristia i els funerals en les poblacions de més de 1.000 habitants i limitant l’assistència a un terç de l’aforament del temple. Així mateix, recomana que els fidels majors de 70 anys encara no assisteixin a les misses, emparats per la dispensa que va decretar a l’inici de la crisi sanitària, i els convida a seguir les celebracions a través dels mitjans de comunicació. Mentre no hi assisteixin els majors de 70 anys, Novell no creu necessari celebrar missa a les parròquies més petites en tant que l’assistència serà reduïda.

Pel que fa als funerals, si es preveuen molt concorreguts continua proposant una cerimònia privada al cementiri i que es faci el funeral a la fase 2, quan es pugui ocupar la meitat de l’aforament del temple.

Referent a les mesures de protecció, demana que una persona es responsabilitzi, en cada celebració litúrgica, d’obrir i tancar portes, oferir gel hidroalcohòlic a l’entrada i a la sortida, distribuir els fidels al temple, que l’accés a l’hora de combregar i la sortida en acabar es facin respectant les mesures de seguretat i la necessitat de desinfectar l’espai i els objectes litúrgics després de cada celebració. En el mateix sentit, el bisbe solsoní recomana que la col·lecta es faci a la sortida de la missa, que se suprimeixi la salutació de la pau, que es combregui a la mà i que el capellà que presideixi la celebració prengui un seguit de mesures higièniques que garanteixin als fidels la seguretat sanitària al moment de rebre la comunió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *