Desdoblar la línia de fibra òptica i disposar d’un segon operador es plantegen com a solució als constants talls de fibra i cobertura a la Vall de Lord

Recentment, l’Ajuntament de Sant Llorenç ha rebut la visita del director general de Telefónica a Catalunya, José Manuel Casas, i el secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital de la Generalitat, Sergi Marcén, per abordar aquesta problemàtica. També hi van ser convidats representants dels ajuntaments de La Coma i la Pedra i Guixers i del Consell Comarcal.

El màxim responsable de Telefónica va exposar que el principal problema de la zona és que de Berga a Sant Llorenç hi ha una única línia i, en cas d’avaria, cal buscar-la i reparar-la, cosa que pot trigar estona. Es preveu que el desdoblament estigui en funcionament a final de mes. Per la seva banda, l’Ajuntament de Sant Llorenç va demanar que es redueixi el risc al mínim, que s’equipari el dret al servei al dels habitant de les ciutats i que es millori la informació que dona als ajuntaments en cas d’incidència. En aquesta última qüestió, Telefónica va dir que s’han fet millores però va reconèixer que queda feina per fer en aquest sentit.

Malgrat tot, dimarts Sant Llorenç va tornar a patir una avaria massiva de fibra i cobertura. L’alcalde, Francesc Riu, emplaça la ciutadania a registrar les incidències per tal d’incrementar la pressió:

Per la seva banda, el secretari de Mobilitat va recomanar que aquells negocis i comerços que tinguin molta dependència de la fibra disposin d’un segon operador per garantir el servei. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Llorenç ha explicat que l’operadora Elèctrica de Guixés està enllestint el desplegament de la fibra, que podrà comercialitzar en el termini de 10 dies en algunes zones de Sant Llorenç. D’altra banda, la Generalitat està desplegant la seva línia de fibra als municipis de la Vall de Lord que, tot i que de moment només és d’ús intern, a un preu públic s’acabarà cedint a les comercialitzadores interessades i, amb aquesta altra línia, es reduirà el risc d’afectacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *