Demà jutgen el navesenc Josep Rosas pels fets del Parlament del 30 de gener del 2018

La vista se celebrarà a l’Audiència Provincial de Barcelona i li demanen entre 3 i 4 anys de presó per desordres públics i atemptat pels fets ocorreguts al voltant del Parlament durant la investidura fallida del President Puigdemont.

Des de La Forja Solsonès expliquen que Josep Rosas era present aquella tarda al Parc de la Ciutadella i va ser reduït, lesionat de consideració i posteriorment identificat per part de Mossos d’Esquadra de paisà. Tot i que el cas encara no havia arribat al jutjat, el 10 d’abril del 2018 va ser detingut durant una investigació policial que també va afectar altres persones. El 23 d’abril de 2019 se li va notificar l’obertura de judici oral, la part de l’acusació i el motiu. Destaquen que a partir d’aquest moment, quan es va saber que l’acusació particular era la Generalitat, gran part del suport que havia rebut, especialment de l’àmbit polític, es va esvair. I és que la Fiscalia li demana 3 anys de presó mentre que la petició de la Generalitat és de 3 anys i 10 mesos.

La Forja Solsonès posa de relleu que el cas de Rosas no és un fet aïllat, sinó que es troba en el marc d’una ofensiva repressiva contra els drets civils, polítics i socials i contra la defensa i l’exercici del dret a l’autodeterminació. El mateix encausat considera que la seva acusació respon a motius polítics i creu que la Generalitat vol fer servir el seu cas com a exemple d’escarment per a l’independentisme de base i altres moviments d’origen popular.

Josep Rosas és pagès de professió, voluntari de l’ADF Solsonès Oriental i activista polític en diferents organitzacions de l’àmbit independentista i els sindicalisme agrari. Diverses d’aquestes entitats, com Unió de Pagesos o Bombers per la República, han publicat les últimes hores manifestos de suport a Rosas.

Convocatòria de suport demà al migdia a Solsona

A Solsona, la delegació de l’Assemblea Nacional Catalana ha convocat per demà a les 12 del migdia davant de l’Ajuntament de Solsona una concentració de suport i de denúncia a les retallades de drets i llibertats. L’organització demana als assistents que portin mascareta i respectin les distàncies de seguretat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *