Deixant Empremta inicia amb el Dia de Veneçuela una sèrie d’intercanvis culturals mensuals

Donar l’oportunitat a les persones estrangeres que viuen a Solsona de donar a conèixer la seva cultura entre els habitants locals i descobrir als solsonins nous costums i tradicions d’un altre país. Aquest doble objectiu per crear vincles entre la ciutadania és el que persegueix l’associació.

La primera proposta arribarà diumenge a les 6 de la tarda a la plaça del Consell Comarcal. Marian Monzón Moreno, nascuda a Veneçuela i resident a Solsona, conduirà un taller de plats típics de la gastronomia del seu país d’origen: arepas i cachapas. A les 7, es farà un tast del resultat del taller i un col·loqui entre els assistents i l’organitzadora. Les activitats són gratuïtes però el taller té una capacitat limitada a 15 places i el tast i el col·loqui, de 50. Es pot reservar lloc enviant un correu a info@deixantempremta.org o bé a través del compte d’instagram @dempremta.

Marian Monzón defensa que el procés d’integració requereix de la participació i de la voluntat de les dues parts i considera que compartir els costums a través del menjar és una forma divertida i pròxima de fomentar l’intercanvi cultural.

El Dia de Veneçuela serà la primera d’una sèrie de cites mensuals. S’emmarquen en el projecte “Teixim solidaritat” que pretén fomentar el voluntariat local al Solsonès i a Cardona. La iniciativa compta amb el suport de la Unió Europea i consta d’activitats per implicar tot el conjunt de la societat civil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *