David Rodríguez reclama més flexibilitat en les distàncies del desconfinament i es mostra contrari a les franges horàries

En una entrevista aquest matí a La Central, l’alcalde de Solsona ha defensat novament que el pla de desescalada ha de tenir en compte les peculiaritats de cada territori. Així, ha qualificat d’absurd limitar els desplaçament a un quilòmetre. Defensa que en el cas de Solsona el jardí verd més important és l’entorn i argumenta que com més ampli sigui l’espai d’esbarjo, menys possibilitats hi haurà de coincidir amb altres persones. En la mateixa línia, Rodríguez afirma que no entén els motius de les franges horàries ja que si en un mateix horari sortissin grups de persones de diferents condicions, difícilment coincidiren perquè els seus espais on desenvolupen activitats són diferents. Pel que fa a la decisió del govern espanyol de fer la desescalada del confinament per províncies, no la comparteix:

L’alcalde de Solsona ha explicat que la sortida dels nens a Solsona ha funcionat molt bé i apel·la a la responsabilitat de la ciutadania. En aquest sentit, ha avançat que les mesures per fer esport a partir del proper cap de setmana seguiran la mateixa línia que el desconfinament dels més petits. També ha anunciat que la setmana vinent se celebrarà un ple telemàtic amb l’aprovació d’un paquet de mesures entre les quals es preveu no cobrar l’ocupació de la via pública per taules i cadires en el que queda d’any ni tampoc la taxa a les parades del mercat setmanal.

David Rodríguez ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat sobre l’increment de casos a Solsona, que si bé ha estat del 50%, són 6 casos nous, de 12 a 18. Explica que la situació se segueix mantenint controlada, que l’increment no és excessivament preocupant i que caldria saber quina és la casuística com, per exemple, si ara es fan més testos. Amb tot, fa una crida a ser escrupolosos amb les mesures individuals. Segons les darreres dades actualitzades pel Departament de Salut, a Solsona hi ha 18 positius confirmats i 64 de sospitosos, que al conjunt de la comarca s’eleven fins a 26 casos positius i 83 sospitosos, que han provocat la mort de dues persones.

             

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *