David Rodríguez qualifica de terrorífics els últims mesos de pandèmia a la ciutat

L’alcalde de Solsona ha fet balanç del primer any amb coronavirus aquest matí a La Central. Destaca que en les dues primeres onades el Covid es va cobrar algunes vides però a nivell de contagis va passar bastant de puntetes. Amb tot, a partir del brot de la residència l’última setmana de l’any, en el qual van morir 30 persones, estan sent uns mesos molt durs. Tot i participar en les reunions diàries de la comissió de seguiment del brot, destaca que qui ho va passar malament van ser els usuaris i treballadors de la residència des de dins:

  L’alcalde de Solsona posa de relleu que ha estat un any molt difícil i molt costerut a nivell emocional, de patiment per les persones properes i per les que ho passen malament econòmicament ja sigui perquè han hagut de tancar el seu negoci o d’estar en ERTO.

David Rodríguez considera que l’actual és un moment delicat, ja que quan sembla que s’està acabant la gent abaixa la guàrdia i pot ser perillós. Posa com a exemple el brot de la residència, que va entrar a 5 dies d’arribar les vacunes. El batlle solsoní és molt crític amb el ritme de la vacunació al Solsonès:

Segons informen el consistori i el Centre Sanitari en el comunicat setmanal, fins ara s’han administrat 300 vacunes entre dependents, cuidadors i persones que no poden desplaçar-se. Aquesta setmana començaran a administrar la segona dosi a qui li correspongui.

Lleuger empitjorament de les dades

Pel que fa a les xifres de contagi, la darrera setmana hi ha hagut un lleuger augment de nous positius, amb 10 nous casos, dos més que la setmana anterior. S’han detectat a partir de 59 proves PCR i 30 tests ràpids. Malauradament, la taxa de reproducció ja torna a superar l’1, situant-se en 1,13, la qual cosa significa que l’epidèmia creix. L’índex de risc de rebrot a Solsona es manté molt alt se situa en 210 punts mentre que al conjunt de la comarca es considera alt amb 133 punts. La bona notícia és que no hi ha cap grup escolar confinat.

A partir d’avui el Procicat ha aixecat el confinament comarcal sempre que els desplaçaments es facin sols o amb la bombolla de convivència. Malgrat aquesta desescalada, el Centre Sanitari demana a la població que eviti una relaxació que podria portar a un repunt de contagis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *