David Rodríguez insta la ciutadania i les empreses a mantenir un confinament estricte per afrontar dues setmanes molt dures

L’alcalde de Solsona s’ha adreçat a la població a través de vídeos a les xarxes socials municipals. Agraeix la col·laboració de la ciutadania per contenir la propagació del coronavirus pel seu grau de compromís, civisme, solidaritat i responsabilitat. Tot i que no es poden quantificar els casos positius a Solsona, Rodríguez confirma que se n’han detectat:

L’alcalde agraeix les nombroses mostres de solidaritat de la ciutadania, establiments i empreses locals i, especialment, els professionals dels serveis essencials, sobretot els sanitaris. Recorda a la ciutadania que mantenint el confinament és la millor manera de donar-los suport.

David Rodríguez s’ha adreçat de nou a les empreses afirmant que si bé fins ara s’ha defensat que la millor política social és la creació d’ocupació, ara cal posar per davant de la dimensió econòmica la salut de les persones i les vides humanes. Argumenta que les empreses tenen una oportunitat única per demostrar que valoren els seus treballadors. David Rodríguez ha aprofitat el comunicat per anunciar una sèrie de mesures en l’àmbit local:

Reconeix que també s’estudia com injectar més fons al pressupost municipal per a la reactivació econòmica i per a oferir ajuts directes a les famílies més afectades, tot això, tenint en compte que la previsió d’ingressos del pressupost està sobrepassada. En aquest sentit, confia que la Comissió Europea flexibilitzi les restriccions per a la sostenibilitat financera i les administracions superiors prenguin mesures que permetin als ajuntaments ajudar més a gestionar la crisi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *