David Rodríguez: “Espero haver sabut estar a l’altura del que de mi s’esperava”

Amb aquestes últimes paraules s’acomiadava ahir de l’alcaldia després d’11 anys David Rodríguez. Visiblement emocionat i amb la presència dels familiars i amics més directes i col·laboradors més estrets, tancava la seva etapa a l’Ajuntament. El primer record va ser per a les víctimes de la pandèmia, una situació que ha suposat grans dificultats econòmiques i socials en aquest últim any i mig.

Rodríguez va recordar la seva arribada a l’alcaldia, el gener del 2010, arran de la mort de Xavier Jounou:

 Reconeix que els primers temps va haver de dissimular els dubtes i les pors, però es mostra humilment satisfet de la feina feta. En aquest sentit, ha agraït la dedicació de tots els regidors que l’han acompanyat al govern, amb els quals han hagut de fer front a una crisi econòmica i a la pandèmia. Menció especial per a Salvi Nofrarias, traspassat recentment. Ha assegurat que en ell pot personificar moltes de les coses positives que li ha aportat la seva experiència en la política municipal.

David Rodríguez ha explicat que en prop de quatre mandats, han pogut dotar Solsona de grans equipaments i, alhora, tenir cura de les petites coses que ajuden a tenir una ciutat més endreçada:

 L’alcalde sortint ha tret pit de les entitats solsonines:

I també del suport de la ciutadania:

El batlle sortint també ha tingut un reconeixement a la tasca del personal municipal, posant especial èmfasi en la sintonia especial amb les treballadores socials, i ha destacat el tracte cordial amb l’oposició. David Rodríguez també ha fet un agraïment a la seva família, tant per les seves absències, com quan hi era però tenia el cap en un altre lloc. Finalment, ha adreçat aquestes paraules a la seva successora:

Els grups municipals a l’oposició van tenir el seu espai en el ple d’ahir per valorar la tasca de David Rodríguez. Des de Junts, Marc Barbens ha reconegut que en aquests 11 llargs hi ha hagut coses bones i dolentes i que l’entrada de Rodríguez a l’alcaldia no va ser fàcil, especialment en l’àmbit emocional per la pèrdua de Xavier Jounou. Lamenta que Jounou no pogués gaudir del tomb que va fer Esquerra al Solsonès i li atribueix a ell després del mèrit de picar ferro fred durant molt anys. Barbens ha qualificat d’incontestables els resultats electorals de Rodríguez, que amb el seu carisma i tarannà proper l’han legitimat per a l’alcaldia. Des de Junts també hi ha hagut elogis per la gestió financera municipal, especialment complicada en un context de crisi econòmica. Marc Barbens:

 Els cupaires, per la seva banda, han destacat que, malgrat les discrepàncies, hi ha hagut bona sintonia amb Rodríguez i que en moments importants han estat capaços de trobar l’encaix. Manifesten que tenen la tranquil·litat d’haver-li dit en tot moment què pensaven i asseguren que hi ha hagut aspectes que els han allunyat com per exemple la simultaneïtat de càrrecs quan compaginava l’alcaldia i el Parlament. Amb tot, la portaveu de la CUP, Pilar Viladrich, no ha estalviat elogis i reconeixement a David Rodríguez:

Per la seva banda, el regidor del PSC Mohamed el Mamoun ha destacat la bona entesa entre les dues formacions, especialment quan han governat conjuntament, i li ha desitjat encerts en la nova etapa:   

Des del grup republicà, Ramon Montaner va agrair la tasca de David Rodríguez al capdavant de l’alcaldia:

 En aquest sentit, Montaner assegura que són conscients que han de de continuar fent bona feina i mantenir Solsona com una ciutat amable, pròspera i bonica.

Recordem que aquest vespre, a les 9, us oferirem una entrevista a David Rodríguez amb motiu de la seva renúncia a l’alcaldia. I dissabte, a partir de les 12 del migdia, transmetrem el ple d’investidura de la nova alcaldessa, Judit Gisbert.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *