David Rodríguez es mostra satisfet del comportament de la ciutadania de Solsona durant el primer cap de setmana de confinament i demana que es mantingui aquest sentit de la responsabilitat

L’alcalde de Solsona ho ha expressat aquest matí al magazín territorial La Central. Agraeix el comportament exemplar de la immensa majoria de la població, que ha deixat els carrers de Solsona buits, i es mostra orgullós de la sensibilització de la ciutadania. Rodríguez ha explicat que en aquests moments no té constància que s’hagi detectat cap positiu a la ciutat. Creu que és fàcil que n’hi pugui haver i per això apel·la a la prudència per aconseguir contenir el coronavirus.

L’Ajuntament de Solsona ha establert serveis mínims a partir d’avui. Només treballa presencialment la plantilla necessària per garantir els serveis essencials. La resta de personal, treballa des de casa, o està disponible per qualsevol moment en què se’l requereixi de manera presencial o telefònicament. L’Oficina d’Atenció Ciutadana continuarà tancada al públic i el servei s’ofereix, exclusivament per telèfon o per correu electrònic, de dilluns a divendres de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 3 de la tarda. Hi ha una única persona físicament a l’Oficina d’Atenció Ciutadana per si de cas hi hagués una emergència. La Policia Local està disponible, així com els Serveis Socials, la brigada d’aigua i serveis funeraris. El personal d’aquests serveis és a casa esperant ser activats si és necessari.

De cara a la ciutadania, s’envien comunicats periòdics per anar actualitzant la informació i les properes hores l’alcalde farà públic un comunicat. Sentim-lo:

Així mateix, es vol vetllar per la seguretat del personal del Centre Sanitari. L’Ajuntament també ha volgut agraïr a la família de Jie-qiao Ni, la donació que ha fet de mascaretes a la Policia Local de Solsona, als Mossos d’Esquadra, i al personal del Centre Sanitari de Solsonès.

Pel que fa als comerços, tot i l’autorització d’obertura per part de l’Estat, l’Ajuntament segueix recomanant el tancament de tots els establiments a excepció de les botigues d’aliments i productes higiènics, supermercats, farmàcies, benzineres i botigues d’aliments per a animals de companyia. En aquest sentit, l’alcalde de Solsona agreix l’exercici de responsabilitat de la UBIC i els botiguers per tancar des d’un primer moment, abans que es publiqués el decret.

Tornant al consistori, s’han suspès totes les reunions no urgents i també el ple ordinari previst pel dia 26, que es traslladarà a l’abril amb el consens de tots els grups polítics. La Junta de Govern Local d’avui serà a distància per evitar que coincideixin els regidors en un mateix espai i la de la setmana vinent se suspendrà si no sorgeix cap qüestió urgent a tractar. Aquest matí sí que s’ha celebrat una reunió amb els Serveis Socials Bàsics per coordinar-se amb el grup de voluntaris per atendre la gent gran que viu sola, que s’ha creat per WhatsApp. La intenció és que es prenguin les mesures de seguretat i higièniques per evitar la propagació de la malaltia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *