David Rodríguez es compromet a fer pressió perquè tots els solsonins afectats per ERTO cobrin

Ho ha afirmat aquest dissabte en una sessió d’Instagram Live amb la participació d’una seixantena de persones per fer balanç de la gestió local de la crisi del coronavirus. L’alcalde de Solsona ha explicat que al llarg de la setmana passada es van resoldre alguns casos i el subdelegat del Govern espanyol, José Crespín, li ha avançat que confia que a principi de juny se’n regularitzaran més. Paral·lelament, des dels Serveis Socials estan buscant una fórmula per facilitar que les persones que encara no han cobrat puguin disposar de liquiditat subratllant que es tracta d’una mesura puntual. Des del Fons d’Emergència Social ja s’estan cobrint els casos més vulnerables i ha recordat que entre el 10 i el 25 de juny es podran tramitar les sol·licituds per acollir-se a microcrèdits de l’Ajuntament a interès zero.

Pel que fa a la llar d’infants municipal, per poc que es pugui la intenció és obrir-la al juny, en tant que el consistori és conscient que hi ha situacions familiars difícils de gestionar. Amb tot, no hi podran acudir els menors d’1 any i les aules han de tenir un màxim de 5 nens. Pel que fa a la resta de centres educatius, demà hi ha prevista una reunió del Consell Escolar Municipal per parlar de com s’ha de fer.

Una altra proposta adreçada al públic infantil que sí que hi haurà aquest estiu són les activitats multiesportives a les piscines municipals. Amb tot, també caldrà adaptar-se. Les piscines també obriran, però caldrà veure en quines condicions atès que no es podran fer servir els vestidors i es reduirà l’aforament.

L’alcalde ha posat de relleu que a Solsona hem estat en una situació excel·lent i agraeix la molt bona feina feta per part de la direcció i el personal del Centre Sanitari, l’Hospital Pere Màrtir Colomés i la residència de l’Amisol que, com us dèiem en començar aquest espai, són considerades verdes en tant que NO hi ha hagut cap cas positiu de coronavirus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *