Crida ciutadana per aconseguir roba i motxilles per a sis menors d’edat desallotjats per l’incendi del bloc de pisos de la plaça del Camp

INFORMACIÓ ACTUALITZADA EL 24/01/2022 A LES 14.30h.

Els Serveis Socials, que fan el seguiment del centenar de veïns evacuats a causa del foc, demanen a la població que porti a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament roba per a cinc nenes d’entre 6 i 15 anys i un nen de 4 així com motxilles escolars. Es poden dur avui fins a les 7 de la tarda i demà entre 2/4 de 9 del matí i 2/4 de 3 de la tarda.

Des d’aquest matí, els Serveis Socials estan contactant amb els veïns desallotjats per detectar quines necessitats tenen. Al llarg del dia d’avui a l’Ajuntament es mantindran noves reunions amb els Serveis Socials però també amb Serveis Tècnics, cossos de seguretat, famílies desallotjades i propietaris afectats, entre d’altres.

A les 10 els Serveis Tècnics Municipals acompanyats de l’alcaldessa, Judit Gisbert, i algunes regidores, han continuat les tasques d’inspecció visual de l’esquerda que afecta una façana lateral de l’edifici que es va cremar la matinada d’ahir. El risc de col·lapse de l’estructura obliga a fer aquests treballs des de l’exterior. En funció de l’evolució de l’esquerda, es valorarà quan poden retornar a casa els veïns desallotjats dels tres edificis contigus de la plaça del Camp i del passeig del Pare Claret. Judit Gisbert és l’alcaldessa de Solsona:

  L’incendi al número 10 de la plaça del Camp es va declarar la matinada de diumenge, pels volts de 2/4 de 3, per causes que encara es desconeixen. El segon pis, que és on es va originar, ha cremat totalment, i les flames han afectat tres habitatges més. El foc es va donar per extingit ahir a quarts de 7 de la tarda.

Inicialment només es van desallotjar els 21 veïns de l’immoble afectat, però a la tarda es va valorar evacuar 79 persones més de blocs contigus. La meitat dels afectats s’allotgen entre els hotels Gran Sol i Crisami i la resta, en cases de familiars i amics. L’alcaldessa, Judit Gisbert, agraeix la col·laboració de la ciutadania i dels establiments que han acollit els veïns desallotjats. Ahir alguns veïns van poder recollir algunes pertinences bàsiques acompanyats dels Bombers. Es preveu que durant el dia d’avui s’organitzi algun dispositiu perquè puguin accedir a casa seva a buscar les seves coses els habitants dels blocs adjacents a l’edifici afectat per l’incendi.

Seguirem informant-vos de l’última hora d’aquesta qüestió a través de les xarxes socials i el web de Solsona FM.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *