Comencen les obres de remodelació del paviment de la plaça del Camp, amb afectacions a la mobilitat durant tres mesos

Entre avui i demà la brigada municipal retira el mobiliari urbà i col·loca la senyalització horitzontal de la nova mobilitat. Durant aquesta setmana, a més, tancarà la plaça per realitzar els treballs previs d’enderroc amb seguretat.

Fins a mitjans de desembre, se suprimiran les places d’aparcament de l’entorn de la plaça, es tancarà el trànsit rodat al tram de davant de l’escola Arrels Primària i el carrer que connecta el passeig amb la carretera de Torà tindrà doble sentit de circulació. Els veïns podran accedir als garatges mentre que els usuaris del punt de recàrrega de vehicles elèctrics hi podran accedir entrant i sortint pel mateix lloc. L’alcaldessa, Judit Gisbert, subratlla que per damunt de tot s’ha prioritzat la seguretat:

Els treballs consistiran en la reforma del paviment de la plaça, que quedarà a un únic nivell per fer-lo accessible, així com del clavegueram. També es construirà una plataforma elevada que connectarà amb el passeig del Pare Claret, es milloraran i s’ampliaran els escocells i se substituiran mitja dotzena de plàtans en mal estat per arbres d’una altra espècie. S’intervindrà en un espai de prop de 1.700 metres quadrats. Els treballs, finançats amb ajuts Next Generation, s’han adjudicat a l’empresa Estany 2011 per un import de 205.700 euros.

Prèviament a l’inici de les obres, l’Ajuntament s’ha reunit amb veïns i comerciants per informar dels detalls de les afectacions. Els comerciants s’han mostrat preocupats per l’afectació en la fluïdesa del trànsit rodat i temen embussos a l’indret de la pastisseria Camps en les hores punta d’entrada i sortida de les escoles. Tant a botiguers com a veïns se’ls ha explicat que en un futur s’obrirà un procés participatiu per projectar una actuació més global de tota la zona. S’abordarà què es fa amb el monument i com queda l’ordenació definitiva de la mobilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *