Cau del programa del Carnaval la trobada de “carrus musicals”

En un comunicat publicat aquest dijous al seu web, l’Associació de Festes del Carnaval anuncia que a partir de la propera edició, retira aquest acte del programa, que es feia el Dijous Gras al vespre a la plaça de Palau. L’organització argumenta que els últims anys aquests carros amb altaveus auto-construïts per les comparses han pres un protagonisme a la festa que en ocasions ha anat en detriment d’altres actes i de la convivència ciutadana. Així mateix, diu que la dinàmica que prenen aquests elements no fomenta la integració a la festa. En l’última edició es van inscriure al concurs 7 carros, tot i que n’hi ha molts més que no participen en l’acte i que, per tant, no apareixen en el registre de l’organització.

Raquel Vila és membre de la Junta i responsable de comunicació.

Els darrers anys, els “carrus musicals” s’han convertit en un maldecap per al veïnat del nucli antic. La seva sortida ja no es limita als dijous, sinó que s’allarga durant tot el cap de setmana, especialment divendres i dissabte fins a altes hores de la matinada. Segons dades de la Policia Local, entre dijous i dissabte a la nit es reben queixes ciutadanes diàriament. En aquesta última edició, per exemple, es van registrar més d’una vintena de trucades a la Policia en una sola nit per aquest motiu. La problemàtica es concentra a la plaça Major i davant l’ajuntament. El comunicat de l’Associació de Festes acaba recordant que l’ordre públic de la ciutat recau en l’Ajuntament i la Policia Local. Precisament, la regidoria de Governació celebra la decisió de l’entitat organitzadora del Carnaval i assegura que a partir d’aquí valorarà les decisions que cal adoptar.

Per aquest motiu, el Dijous Gras deixarà d’haver-hi la trobada de “carrus musicals”. Tot i això, l’Associació de Festes deixa clar que aquest pas no suposa una prohibició d’aquestes instal·lacions i demana que se’n faci un bon ús per garantir la convivència amb la festa i la comunitat.

       

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *