Càritas Arxiprestal i Weli Weli creen bosses solidàries per col·laborar amb el banc dels aliments

Durant la campanya de Nadal, 48 comerços solsonins vendran 1.500 bosses elaborades amb teixit senegalès. La idea del packaging solidari va sorgir de la tècnica de Migracions del Consell Comarcal, que va descobrir una iniciativa de bosses fetes amb paper de diari. L’amistat entre la Mònica, tècnica de Càritas Arxiprestal, i la Nadia, impulsora de Weli Weli, va portar-les a tirar endavant aquesta iniciativa. A l’abril la proposta es va traslladar als comerços amb molt bona rebuda: més de la meitat s’hi van sumar. Una de les botigueres és la Dolors, que creu que la situació derivada de la Covid 19 ha fet prendre més consciència a la ciutadania:

Un altre dels comerços adherits és Molsa Toleràncies. La Laia posa en valor el fet que el projecte estigui arrelat aquí:

La confecció de les bosses ha anat a càrrec de 58 voluntaris, que han planxat les teles. La Nadia de Weli Weli explica perquè:

És el cas de l’Antonio, de 72 anys. Diu que l’experiència li ha aportat un doble benefici:

 Un altre objectiu d’aquesta iniciativa és trencar estigmes que la persona que rep ajudes no fa o no vol fer res, explica la Mònica, tècnica de Càritas Arxiprestal. A més d’aquests, hi han participat beneficiaris de la renda garantida, joves migrats de la Fundació GEDI i voluntaris en general. En el cas de la Isabel, ja col·laborava amb Càritas Arxiprestal en la preparació dels aliments del Rebost Solidari i no s’ho va pensar dues vegades:

Les bosses solidàries ja es poden adquirir. Es plantegen com un substitut del paper de regal i com un al·licient més per comprar al comerç local. La Mònica, tècnica de Càritas Arxiprestal, explica les maneres d’adquirir-les:

Els diners recaptats es destinaran al Rebost Solidari del Solsonès, que reparteix aliments entre les famílies més necessitades de la comarca.     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *