Benjamí Puig tindrà dedicació exclusiva al Consell Comarcal i Claustre Sunyer, mitja jornada

L’ens intermunicipal va celebrar ahir a la tarda el ple del cartipàs. El president, Benjamí Puig, rebrà 45.000 euros bruts anuals i Claustre Sunyer, 22.500. L’assistència a la comissió de govern es retribuirà amb 100 euros. Formaran part d’aquest òrgan el president, els consellers comarcals d’Esquerra Carme Bofarull i Xavier Castellana i els de Compromís Municipal Josep Maria Casafont, Jordi Selga, Claustre Sunyer i Xavier Vilalta. Els membres del ple, de la comissió de govern del Centre Sanitari i de la Junta de l’ens de salut percerbran 45 euros. Les indemnitzacions van rebre el suport favorable dels consellers de govern, l’abstenció de la CUP i el vot contrari dels Independents. Des del grup cupaire, Marc Barrera convidava a fer una reflexió:

Al marge de les retribucions esmentades, se’n va aprovar una de 100 euros per assistència a un nou òrgan que es constituirà en un futur, la comissió de coordinació de govern. Sentim l’argumentació de Marc Barbens, dels Independents, i la resposta del portaveu del govern, Jordi Selga:

Benjamí Puig ha nomenat quatre vicepresidències. La primera és per a Claustre Sunyer, que s’encarregarà de Serveis Tècnics i Personal; mentre que la segona recaurà en Jordi Selga. L’alcalde de Guixers és el portaveu del Govern i porta les àrees de Comunicació, Gestió Forestal i Recursos Hídrics. El portaveu d’Esquerra, Xavier Castellana, s’ocupa de Telecomunicacions i té la tercera vicepresidència mentre que la quarta és per a l’alcalde de Pinós, Xavier Vilalta, que té les carteres de Turisme i Transició Energètica. Des de l’oposició, Marc Barbens considera ineficient que hi hagi tantes vicepresidències. Sentim-lo a ell i la resposta del president, Benjamí Puig:

Un altre organisme és la comissió de govern, que es reunirà els dimecres a les 5 de la tarda. Fins a final d’any ho farà quinzenalment i a partir del 2024, de forma setmanal. Des dels Independents, Marc Barbens ho critica mentre que el portaveu del govern, Jordi Selga, n’argumenta els motius:

El Consell d’Alcaldies es reunirà el primer dijous dels mesos senars a les 6 de la tarda mentre que els plens ordinaris seran la setmana següent, el segon dijous dels mesos senars també a les 6.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *