Avui comencen les obres de pacificació del trànsit a Llobera, a la connexió entre l’Hostal Nou i la plaça del poble

És l’indret on s’hi concentren l’Ajuntament, l’escola i els equipaments municipals. L’obra consistirà en el condicionament d’una vorera al llarg de tot el tram, creant un espai de prioritat i de seguretat pels vianants. Amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, es refarà el ferm de la carretera i el mur de pedra seca. A part, s’hi instal·laran elements reductors de velocitat, un pas de vianants que connecti la plaça amb la zona de l’aparcament i els contenidors i uns carregadors de vehicle elèctric.

La primera actuació serà la construcció de la vorera i el reasfaltat del ferm. És per això que l’Ajuntament de Llobera demana que es mantingui el tram lliure de cotxes i s’utilitzi l’aparcament dels contenidors o el de davant del cobert de l’Hostal Nou. La via es mantindrà sempre oberta al trànsit, tot i que es demana circular-hi amb precaució i seguir les indicacions dels operaris. En cas que sigui necessari fer algun tall puntual, es comunirà amb antelació.

Els treballs, que han d’estar enllestits en un mes i mig, ja van ser impulsats per l’anterior equip de govern tot i que l’actual hi ha introduït alguns canvis. Malgrat això, els objectius segueixen sent els mateixos. Els detalla el regidor de Llobera Marc Barrera:

El cost dels treballs és de 159.600 euros. Es financen amb una subvenció del Servei Català de Trànsit per al desenvolupament d’actuacions vinculades a la mobilitat segura i sostenible, intel·ligent; la pacificació del trànsit i la reducció de l’accidentalitat en l’àmbit urbà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *