Arriba a Solsona una exposició fotogràfica sobre la casa on el president Macià va passar llargues temporades per fer un crit d’alerta perquè se salvi

La fotògrafa de Pinós Susanna Altarriba inaugura diumenge al migdia al saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca una mostra de la mà d’Òmnium Cultural del Solsonès. Porta per títol “Cal Macià” i recull una sèrie d’imatges de la casa Vallmanya d’Alcarràs on Francesc Macià va viure temporades i que s’està ensorrant.

L’exposició vol posar de relleu la importància històrica d’aquest edifici de 150 anys. Ha tingut diferents propietaris, des dels Monjos de Poblet al president Macià. Sota la seva direcció, a part de prendre-hi decisions importants, amb l’arribada de l’aigua del canal d’Aragó i Catalunya, la finca va ser una de les primers colònies agrícoles de casa nostra. Disposava d’escola, dispensari mèdic i habitatges per a totes les famílies.

Tot i que la casa està catalogada com a bé patrimonial, s’està ensorrant. En aquest sentit, la mostra fotogràfica de Susanna Altarriba pretén donar a conèixer Cal Macià i demanar a les institucions que trobin una sortida a aquesta situació abans que sigui massa tard.

La inauguració de l’exposició es farà diumenge a 2/4 de 12 del migdia a la biblioteca i es podrà visitar fins al dia 22 en l’horari de l’equipament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *