Aquesta setmana es comencen a vacunar els majors de 80 anys del Solsonès

Si no hi ha un endarreriment de les dosis que el Departament de Salut ha de proporcionar al Centre Sanitari, els octogenaris seran el següent col·lectiu a rebre la immunització de la Covid-19.

La direcció mèdica de l’ens ha explicat que la vacunació de cada comarca en funció de la població ve determinada per un programa informàtic del CatSalut i, a partir d’aquí, el Departament proporciona les dosis al Centre Sanitari, encarregat d’administrar-les. El director mèdic, Juan Campus, atribueix el fet que el Solsonès aparegués en la posició més baixa del rànquing en el percentatge de vacunació que el programa informàtic no comptabilitzava les persones grans dependents, que són un centenar. D’altra banda, argumenta que el Centre Sanitari només administra la vacuna Pfizer, mentre que els col·lectius essencials que reben la d’Astra Zeneca la reben fora de la comarca, als punts habilitats. D’altra banda, la població d’entre 60 i 65 anys ja pot demanar hora per vacunar-se a través del web vacunacovidsalut.cat. Amb tot, els usuaris es poden trobar que no queden hores vacants, que s’aniran obrint en funció de les dosis disponibles.

Només dos positius l’última setmana

Aquesta etapa de la vacunació coincideix amb un moment de baixa incidència del coronavirus a la comarca, amb només dos positius la darrera setmana, un menys que l’anterior. S’han diagnosticat a través de 147 proves PCR i 33 tests ràpids. L’índex de risc de rebrot a la comarca és molt baix, per sota dels 30 punts, i a Solsona es redueix fins a 4,71.

Amb tot, les autoritats sanitàries fan una nova crida a evitar la relaxació, sobretot tenint en compte que coincidint amb la Setmana Santa es preveu un important moviment de persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *